Med din hjälp ger vi Sveriges ungdomsidrott möjlighet att synas

Genom att skicka in en sportnyhet till oss på Gjippi kan fler läsa om och lära känna ditt lag, din klubb eller sport. Nedan förtydligar vi hur det kan gå till och ger även dig som skribent några användbara råd att ta med dig för att skriva en bra artikel.

Nyhet! Vi har artikelmallar

Besvara ca. 10 frågor, bifoga minst en bild och sen fixar vi på Gjippi resten. Med artikelmallarna kan ni snabbt sprida nyheter, resultat och idrottsglädje hos er klubb eller förening. Vi kompletterar ert material med rubrik, ingress, kartkoordinat mm. Mer information finner ni i artikelmallarna.

Bli månadens Gjippistory

1500kr till den förening som blir månadens Gjippistory vinnare. Läs mer här

Vem kan bli skribent

Vem som helst kan välja att bli skribent och alla är välkomna. Exempelvis kan du vara en idrottare som vill sprida nyheter om din sport, en tränare som skriver om sitt lag, en förälder eller supporter. Det viktigaste är att vi sprider positivitet och idrottsglädje. För att skicka in artikel behöver du vara 13 år fyllda.

Vad innebär det att bli skribent

Att bli skribent innebär att du som privatperson, även för dig utan någon formell journalistikutbildning, kan skriva egna artiklar för att sprida sportnyheter. Det är helt upp till dig hur många artiklar du vill skriva och när artikeln är inskickad kommer vi granska den för att säkerhetsställa att den följer våra villkor.

Vad kan man skriva om?

Det är helt upp till dig att bestämma vad artikeln ska handla om, här kommer några exempel: matchresultat, en uppkommande tävling, hur covid-19 restriktionerna påverkar träningen eller en redogörelse av säsongens utfall. Titta gärna på våra befintliga sportnyheter för mer inspiration eller maila oss ifall du önskar någon feedback på din idé.

Finns det några krav?

Personerna som artikeln får handla om ska vara födda år 2003 eller senare. Det vill säga t.o.m. det år de fyller 18. Ni behöver följa våra villkor, vilket kan läsas mer vid inskickning av artikel. Det är valfritt om man vill att ens namn ska visas eller inte som skribent. Ni behöver däremot ha ett konto hos oss där dina uppgifter hanteras ifall vi behöver kontakta dig.

Bra att tänka på

Rubriken

– Rubriken ska fånga intresset hos läsaren

– Tänk på att inte använda för långa ord

 

Innehållet

– Tänk på att innehållet ska vara informativt och sanningsfullt

– Inte inkludera några emojis

 

Vem artikeln innefattar

– Det ska vara tydligt vilket eller vilka lag, klubb eller personer som artikeln handlar om

 

Språk

– Respektfullt språk utan kränkningar

– Vid citering be den nämnda personen om lov

Länkar

– Eventuella länkar ska läggas in och skickas med 

Bilder

– Välj en (1) omslagsbild i jpeg eller png-format med minimum upplösningen 780×520 px. Om en vertikal bild skickas in kommer vi beskära bilden i dimensionen 3:2.

– Vid fler bilder som ska visas i artikeln skicka även dessa i jpeg eller png-format. Videoklipp kan skickas in i mp4 eller mov-format.

– Om de bifogade bilderna inte är tagna av dig nämn personen som tagit dem vid namn om de önskar att stå med