ANNONS

Ariant och Maja tillbaka på mattan

Sverige Cupen 1, Kristianstad Taekwondo.

Svenska Cupen 1 hölls i Folkungahallen, Linköping.

Kadetten Ariant Selimi och junioren Maja Vendel debuterade i nya klasser på Svenska Cupen 1 i Linköping. Båda spelarna gjorde goda matcher och inför nästa tävling i Värnamo väntas mer sparringträning.

Efter ett långt uppehåll på 19 månader är vi äntligen tillbaka på mattan. I helgen avgjordes Svenska cupen 1 som ägde rum i Linköping och vi hade två spelare som representerade Kristianstad Taekwondo.

Först ut på mattan var Ariant Selimi 13år som är kadett (12-14år) och tävlar i avancerad klass -65kg. I denna klass är det tillåtet att sparka mot huvudet, vilket är nytt för honom. Ariant gör en bra match, han håller sig till sin gameplan och provar olika lösningnar som han har tränat på. Han provade både slag- och huvudtekniker som gav utdelning. Han lyckades vända ett underläge och ta över ledningen men brister i sin gard och bjuder motståndaren på tre billiga huvudträffar, vilket är anledningen till att Ariant tappar sin ledning.

Sverige Cupen 1, Kristianstad Taekwondo.

Nästa spelare upp på mattan är Maja Vendel 16 år som är junior (14-17år) och tävlar i avancerad klass -49kg. Maja får möta landslagstjejen och hon gör en fin insats. Hennes målsättning med matchen var att hantera sin andning, prova rotationstekniker, varierar höga/låga tekniker och hon lyckades med detta. Hon backar inte en gång utan är aktiv i matchen och försöker vinna duellen. Tyvärr fick hon inte utdelning och motståndaren var bättre i denna match.

Rent fysiskt och tekniskt ligger vi rätt på det men vi saknar sparring (kampträning). Vår plan inför nästa tävling är att öka sparringträningen.  Det gör vi genom att åka till andra klubbar och vi kommer få besök av andra klubbar under hösten.

Nästa tävling är i Värnamo den 25 september och då ställer vi upp med ytterligare två spelare.

TÄVLINGSFAKTA

Tävling: Sverige Cupen 1

Datum: 4 september

Plats: Folkungahallen, Linköping

Artikelinformation

Skriven av läsarskribent

Asif Zejnic, tränare Kristianstad Taekwondo

Uppdaterad

Detta är en artikel skriven av skribent. Gjippi ansvarar inte för innehållet.

Dela artikeln

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Länkar

Karta

[56.0305, 14.1585]/Kristianstad Taekwondo/ [58.4101, 15.6044]/Folkungahallen

Leaflet Web Map

Hittar du något som är inkorrekt?

Anmäl text och faktafel