ANNONS

Emelie Fast inför OS: “Det är en otroligt stor ära”

Simmaren Emelie Fast, Sverige.

Simmaren Emelie Fast till OS Tokyo 2020.

17-åriga Emelie Fast kommer snart tävla för Sverige i OS i 100 meter bröstsim. Talangen lyckades kvala in med ett personlig rekord under försöken på 100 meter bröstsim i EM i Budapest under våren. Emelie ser fram emot att representera Sverige i Tokyo och är evigt tacksam till de i hennes omgivning som hjälper henne dagligen.

Hur var känslan när du insåg att du kvalat in till OS? Har det alltid varit en dröm?

Känslan när jag satte händerna i väggen och insåg att jag hade simmat under SOKs kvalgräns till OS i Tokyo går inte att beskriva. Det må låta klyschigt men den känslan är obeskrivlig. Att vara med på OS är det största du kan göra som simmare, det har många gånger känts ouppnåeligt och orealistiskt att jag ska dit, men det har alltid varit en dröm, ett mål för framtiden. Någon gång ska jag dit och jag har fortfarande svårt att förstå att den stunden är kommen.

I vilka simsätt och längder ska du tävla i och vad är dina mål under OS?

På OS kommer jag att simma 100 meter bröstsim. Mitt mål är att gå in och göra mitt allra bästa, för mer än så kan jag inte göra. Jag är i mitt livs form och hoppas på att kunna pressa ned mina nyslagna personliga rekord ytterligare, jag vill åka dit och komma hem med ett leende på läpparna.

Vad är dina rutiner inför tävling? Något speciellt du alltid gör?

Jag älskar att ha rutiner och på tävling tycker jag att det är extra viktigt att ha just det. jag tävlar ofta på nya främmande platser och då är det skönt att ha en rutin som alltid är detsamma. Jag äter min frukost, gör min vanliga landuppvärmning och insim, Allt för att huvudet och kroppen ska kunna slappna av så mycket som möjligt, det ska gå på rutin.

Simmaren Emelie Fast.
Emelie Fast tillhör Södertörns Simsällskap.

Hur är formen och hur förbereder du dig?

Just nu tränar vi på som vanligt och håller oss till planen. När det börjar närma sig tävling kommer vi att släppa upp träningen lite, gå ned i meter och “toppa formen”.

När reser du till Tokyo och hur kommer ni att bo?

Den tolfte Juni går flyget mot Japan, till Fukuoka där vi kommer ha precamp inför OS. Tre till fyra dagar innan simtävlingarna startar flyttar vi in i OS-byn i Tokyo där vi kommer bo i “lägenheter”.

Vad ser du fram emot mest med OS?

Det är mycket jag ser fram emot med OS, hela upplevelsen i sig, resan, maten, människorna. Men jag tror att det som ska bli allra roligast är att få representera Sverige när jag möter världseliten i bassängen, det är en otroligt stor ära.

Finns det några personer i din omgivning som har hjälpt dig att nå dit du är idag?

OM det finns! Jag hade aldrig kommit dit jag är idag utan mina föräldrar som har curlat och hjälpt till, mina tränare, vänner och fysio som funnits där i vått och torrt. Jag är dem evigt tacksam.

OS-FAKTA

Plats: Tokyo, Japan

Datum: 23 juli-8 augusti 2021

Tävling: OS Tokyo 2020, den 32:a (XXXII) olympiadens sommarspel.

Artikelinformation

Skriven av Gjippi

Uppdaterad

Detta är en artikel skriven av skribent. Gjippi ansvarar inte för innehållet.

Dela artikeln

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Länkar

Karta

[59.2646, 17.8822]/Södertörns Simsällskap

Leaflet Web Map

Hittar du något som är inkorrekt?

Anmäl text och faktafel