ANNONS

Hanna Jelander vann Slaget om Skåne

Hanna Jelander Kristianstads Golfklubb - Slaget om Skåne 2021.

Golfspelaren Hanna Jelander. Foto: Kristianstads Golfklubb.

Efter två dagars tävlande på Bokskogens Golfklubb stod det klart att Hanna Jelander var vinnaren av Order of Merit i Future-klassen. Totalt uppgick deltagarantalet till 48 stycken varav tre representerade Kristianstads Golfklubb.

Slaget om Skåne är en rankinggrundande Juniortour som spelats under maj till oktober i Skåne. Det finns två olika nivåer, en Elit och en Future nivå och det är en pojk- och en flickklass i varje nivå

Varje deltävling spelas över 36 hål på olika banor i Skåne och totalt har det varit 6 deltävlingar. De 8 bästa tjejerna och 16 bästa killarna i varje klass (Elit/Future) på Order of Merit listan får spela Finalen och göra upp om vem som är bäst i Skåne i de olika klasserna.

I helgen avgjordes finalen på Slaget om Skåne Race to Bokskogen 2021 ELIT & FUTURE. Tävlingen spelades över två dagar med 18 hål per dag. Kristianstads Golfklubb hade tre spelare med i helgen där Svante Hammarlund spelade Elit-finalen och Hanna Jelander och Maja Hansson spelade Future finalen. Hanna Jelander var den som lyckades bäst och med sina scorer på 80+75 vann hon sista deltävlingen och stod även som totalsegrare på Futures Order of Merit efter att ha spelat jämn och bra golf hela året.

Hanna Jelander Kristianstads Golfklubb - Slaget om Skåne 2021.

”Det har varit en mycket bra säsong där jag har spelat bra i många tävlingar. Mitt mål var att vinna Order of Merit så det känns bra att jag lyckades med det. Sen var det även extra roligt att jag vann sista deltävlingen efter stabilt spel.” Hanna Jelander

Nu är det dags att börja jobba inför nästa säsong och göra en bra plan för vidareutveckling på de olika delarna av spelet.

TÄVLINGSFAKTA

Tävling: Final Slaget om Skåne Race to Bokskogen 2021

Datum: 16-17 oktober

Ålder: 13-21 år

Plats: Bokskogens Golfklubb

Arrangör: Skånes Golfförbund

Artikelinformation

Skriven av läsarskribent

Sara Jelander, tränare

Uppdaterad

Detta är en artikel skriven av skribent. Gjippi ansvarar inte för innehållet.

Dela artikeln

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Länkar

Karta

[55.9236, 14.2736]/Kristianstads Golfklubb/ [55.5511, 13.2281]/Bokskogens Golfklubb

Leaflet Web Map

Hittar du något som är inkorrekt?

Anmäl text och faktafel