ANNONS

Klubbmästerskap för Mini-discen: “Kasta långt är bäst”

Klubbmästerskap och avslutning C4FC 2021.

Avslutning och klubbmästerskap för C4FC:s ungdomssektion.

Mini-discen i Christianstad Frisbee Club avslutade sin säsong med klubbmästerskap om fyra klasser. Det ruskiga vädret som varade genom hela tävlingen var inget som kunde rubba deltagarnas engagemang. Föreningens framtidsvisioner för discgolfen i Kristianstad är bland annat att kunna hålla större tävlingar på större bana.

Det har varit många givande kvällar, med en härlig stämning och många goda skratt under säsongen tillsammans med ungdomarna. Det har varit riktigt kul att följa den snabba utveckling som skett på så kort tid hos flera av dem. De är helt otroliga!

Under måndagskvällen den 11 oktober var det dags för det sista gemensamma “tränings”-passet för året (utomhus) och därmed också avslutning på säsongen. Som brukligt så innebär avslutningen och sista träningen också att det årliga klubbmästerskapet skall spelas – så även för de små. De äldre ungdomarna födda 07-09 erbjuds från och med den 27:e oktober träning inomhus i Liviushallen på onsdagar.

Till kvällens Klubbmästerskap (Mini-discen) kunde vi, trots några sena sjukdomar och skador, få ihop fyra olika klasser: Junior födda 07-09, Pojkar födda-12, Pojkar födda-13 och en Flickgrupp. Normalt så spelas klubbmästerskapet över 18-hål men pga mörkrets intågande så blev det bara spel över 9-hål.

Tyvärr hade vi inte vädergudarna med oss denna gång och även om solen sken i närheten så öppnade sig himlen precis över oss när vi skulle starta. Regnet strilade ned med jämna mellanrum under i stort sett hela tävlingen. Trots detta så var det inga sura miner – bara blöta discar, skor och kläder, men vad gör väl det en sådan här kväll när alla är vinnare!

Det var länge jämnt och spännande i de två äldsta klasserna där det till sist bara skiljde något enstaka kast mellan segraren och tvåan.

Tävlanden från Mini-discen

Deltagarna Sigge Rengman 11 år, Elliot Lundqvist 13 år, Sofia 8 år, Dennis 8 år och Wille 7 år delar med sig av sin glädje till discgolf.

Vad är det bästa med discgolf?

Sigge: Det bästa med discgolf är när man sätter ett långt kast direkt i korgen och när man vinner priser.

Sofia: Att kasta rollers är det bästa med discgolf.

Dennis & Wille: Det är roligt att kasta och att gå med Magnus som lär oss kasta längre.

Hur länge har du tränat discgolf?

Sigge: Började kasta för 6 år sedan när jag och min syster följde med pappa till banan för första gången. Sen dess har jag tränat i två år med ”Mini-discen”.

Elliot: Det är roligt med discgolf. Har tränat i 2 år men kastat vid några tillfällen innan jag gick med i klubben.

Sofia: 1 år.

Dennis & Wille: Sen i somras.

Vad är ditt favoritkast?

Sigge: Mitt favoritkast är forehand och jag gillar bäst att träna långa kast.

Elliot: Favoritkastet är spike hyzer (man kastar discen i vinkel och högt för att få disken att komma ner nästan vertikalt)

Sofia: Rollers är roligast att kasta.

Dennis & Wille: Kasta långt är bäst.

Mer om C4FC

Christianstad Frisbee Förening, C4FC, är en tämligen nystartad förening som bildades hösten 2015. Idag består föreningen av nästan 90 medlemmar och erbjuder både senior- och ungdomsverksamhet. Föreningen växer stadigt och utvecklas successivt när fler och fler upptäcker denna härliga aktivitet.

C4FC bedriver sin verksamhet i parken vid Öllsjö-boställe (Kristianstad), där det finns en 9-håls bana. Även om föreningen bara funnits i sex år så har själva banan funnits i drygt 10 år.

Under hösten 2020 startade vi upp vår ungdomsverksamhet även kallad Mini-discen. Idag består gruppen av ca 20 aktiva medlemmar i åldrarna 6-14 år, där både tjejer och killar tränar tillsammans.

Banor i Kristianstad

Öllsjö-Banan är 9-håls bana perfekt för nybörjare att lära sig grunderna på. Däremot passar banan mindre bra för tävling så vårt mål i föreningen är, och har alltid varit, att försöka få till en större bana – en “riktig” 18-håls bana någonstans i kommunen.

I avvaktan på en 18-hålsbana har vi under åren jobbat med att snygga och fixa till den befintliga banan. Vi har också skapat en permanent SAFARI-bana under 2017. Det betyder att man använder sig av vissa av ordinarie utkastplatserna/teerna, bansträckningarna men man drar även om “hålen” med nya utkast och till andra korgar.

Problemet med SAFARI-banan, också kallad den LÅNGA-banan, VIT, är att vissa av hålen korsar varandra och det blir spel mot samma korg på några av hålen. Banan kan således inte användas som en tävlingsbana för flera deltagare men fungerar utmärkt att träna/spela på om man är några få kastare.

Under sommaren år 2020 byggde vi även och fixade iordning en kortare bansträckning för de yngre kastarna – en så kallad Juniorbana (BLÅ-banan).

Artikelinformation

Skriven av läsarskribent

Christianstad Frisbee Club

Uppdaterad

Detta är en artikel skriven av skribent. Gjippi ansvarar inte för innehållet.

Dela artikeln

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Länkar

Karta

[56.0086, 14.0951]/Öllsjö Frisbeegolfbana

Leaflet Web Map

Hittar du något som är inkorrekt?

Anmäl text och faktafel