ANNONS

Kristianstad Bordtennis anordnar skolprojekt och prova på dagar

KFUM Kristianstad Bordtennis träning.

Bordtennishallen hittar ni under Kristianstad Arena.

Skolprojekt med rörelsedagar växer fram och med Kristianstad BTF vid rodret kommer bordtennis ligga i fokus. Föreningen bjuder även in till prova på dag måndag 30 augusti samt vid senare tillfälle som kommer planeras in under hösten.

För vem passar bordtennis?

Från det du når upp med näsan över bordskanten, säger vice ordförande Micke Heidnert skämtsamt

Det som är så fantastiskt med bordtennisen är att oavsett ålder kan man baserat på kunskap spela mot någon som är 52 år och själv bara vara 10 år och spela på lika villkor. Om man ser till tävlingar där det ofta är olika spelpooler baserat på kunskap och rankingpoäng. Då kan man spela på lika villkor oavsett ålder.

Det finns få sporter som är så bra för hjärnan och kroppen samtidigt under spelets gång som bordtennisen.

Vad väntar till hösten för föreningen?

En nyhet är att KFUM Kristianstad BTF under hösten tillsammans med och genom stöd från RF-SISU Skåne håller på att starta upp ett skolprojekt där vi kommer ut till skolorna och har rörelsedagar med bordtennis i fokus.

Det är under planering och vår förhoppning är att vi kan vara igång till oktober månad.

Är ni igång med era prova på dagar?

Vi har haft prova på dagar som tyvärr inte givit oss det utslaget som vi hoppats på. Vi har en gång kvar, måndagen den 30:e augusti, men vi planerar för fler prova på dagar längre in på terminen.

En orsak är ju Corona och att ungdomsidrotten generellt tappat 30% av sina utövare senaste året. En annan kan vara att vi legat lite för tidigt i tiden.

KFUM Kristianstad Bordtennis tävling.
Bordtennis – en sport för alla åldrar.

Vad är föreningens vision?

Vi vill vara en förening för alla. Bredden och att få människor i rörelse, skapa rörelseglädje och att skapa en längtan till att få umgås med andra och en längtan till nästa pass att få spela bordtennis. Vi har egna träningsdagar för alla från nybörjare till pensionärer och motionspingis.

Vad är föreningens historia?

1955 bildades KFUM bordtennissektion. När idrottshallen byggdes i början av 70-talet så ökade medlemsantalet ordentligt. Under 90-talet blomstrade klubben med ett Damlag i högsta serien och Herrlag i Div 1.

Under 2003 varvades jag (Göran Nilsson) till klubben från BTK Ajax och fick då ansvar för det mesta i klubben. Då hade vi upp mot 250 ungdomar under träning i idrottshallen, aktivitetshuset på Gamlegården och Näsby Gamla skolas gymnastikhall och Sånnahallen i Åhus.

2011 gjordes KFUM´s IA om och varje sektion blev egna klubbar. Den klubb vi har idag ombildades 2011-03 och heter numera KFUM Kristianstad Bordtennisförening (BTF).

FÖRENINGENS NYHETER

Prova på: Måndagen den 30/8, kl 17:00-19:00 eller vid senare tillfälle i höst

Skolprojekt: Föreningen anordnar rörelsedagar med start från oktober månad

Artikelinformation

Skriven av läsarskribent

Micke Heidnert, Vice ordförande i KFUM Kristianstad Bordtennis

Uppdaterad

Detta är en artikel skriven av skribent. Gjippi ansvarar inte för innehållet.

Dela artikeln

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Länkar

Karta

[56.023378, 14.163074]/KFUM Kristianstad Bordtennis

Leaflet Web Map

Hittar du något som är inkorrekt?

Anmäl text och faktafel