ANNONS

Kristianstadflickorna dansar in höstterminen

Kristianstadflickorna, vårshow.

Finalen på en av Kristianstadflickornas vårshower i Kristianstad Arena då alla medlemmar är inne och dansar tillsammans.

Efter tre terminer utan regelbundna danslektioner är Kristianstadflickorna äntligen igång igen och de hoppas bjuda på en efterlängtad vintershow. Den nya ordföranden Maria Svensson, styrelsen och ledarna hälsar alla välkomna till dansglädjen.

Hur känns det att vara igång igen?

Efter att ha haft verksamheten mer eller mindre stängd i tre terminer är vi nu väldigt glada för att precis ha startat upp höstterminen 2021. Det vi jobbar med och ser framemot under terminen är att förhoppningsvis kunna genomföra vår vintershow i Kristianstad Arena i december 2021.

Kristianstadflickorna, vintershow.
En av Kristianstadflickornas äldre grupp dansar på vintershow.

Var finns ni och vad erbjuds?

Dansträningar har vi i vår egen dansstudio på Götgatan i Kristianstad samt på Villaskolan i Åhus. Vi har träningar från åldrarna 4 år och uppåt som resulterar i vår- och vintershower i Kristianstad Arena. Vår förening står för dans, glädje och gemenskap vilket har varit vår värdegrund sedan starten 1974.

Någon nyhet?

Vi har precis lanserat vår nya fina och uppdaterade logga som vi tillsammans med Klevland reklambyrå har tagit fram. Den känns modern och som Kristianstadflickorna 2021! Vi har även en ny ordförande i föreningen, Maria Svensson, som tillsammans med styrelsen för föreningen framåt.

Kristianstadflickorna, logotyp.
Kristianstadflickornas nya logga.

Vilka större shower har ni anordnat?

Föreningen har bland annat samarbetat med Rolf Hepp som satte upFöreningen har bland annat samarbetat med Rolf Hepp som satte upp Clös, Cabaré, Hair, Starlight Express och en dansföreställning till Elvis musik. År 2011 visades ”En Burlesk show” på Kristianstadsteater med två slutsålda föreställningar. Det var Mikaela Hagström som stod bakom det hela tillsammans med Kristianstadflickorna. Våra 40 år firade vi år 2015 med dansföreställningen ”Shut up and dance med Kristianstadflickorna”. En danskavalkad från 1974 till 2015. En härlig upplevelse med olika dansstilar som Kristianstadflickorna har haft under alla dessa år. 

Kristianstadflickorna, vårshow.
En av Kristianstadflickornas yngsta grupp dansar på vårshow.

Vad är föreningens historia?

Kristianstadflickorna startade som en liten utbrytarförening från KFUM Kristianstad. Det var i april 1974 som Gun Nilsson, medlem i KFUM, ville starta något som inte enbart riktade in sig på gymnastik. Resultatet blev Kristianstadflickorna. Det hela startade upp i liten skala, från början var det bara ett 20-tal flickor i 12 till 15-årsåldern som var med. Men efterhand som ryktet spred sig var det fler och fler som slöt upp och föreningen växte snabbt. Idag har vi cirka 550 medlemmar! Från gymnastiken gick man över till dans. Jazzdans, karaktärsdanser och dans med bollar, listan kan göras lång.

Artikelinformation

Skriven av läsarskribent

Therese Rother, Kristianstadflickorna

Uppdaterad

Detta är en artikel skriven av skribent. Gjippi ansvarar inte för innehållet.

Dela artikeln

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Länkar

Karta

[56.0326, 14.1617]/Kristianstadflickorna

Leaflet Web Map

Hittar du något som är inkorrekt?

Anmäl text och faktafel