ANNONS

Månadens Gjippistory vinnare avslutar säsongen med nattgolf

Månadens Gjippistory september 2021: Kristianstads Golfklubb.

Vinnaren av månadens Gjippistory september 2021 är Kristianstads Golfklubb som med originellt träningssystem väcker intresse för golf. Ordförande för junior- och elitkommittén Magnus Jönsson berättar även om föreningens golfstudio, klubbmästerskap och vad vinstsumman kommer användas till.

Grattis ni blev månadens Gjippistory! Hur känns detta?

Det är ju jättetrevligt! Kul att vi uppmärksammas bland ungdomsidrotten här i Kristianstad.

Något specifikt som vinstsumman kan behövas till?

Vi har massor av aktiviteter men närmst på programmet är vår avslutning för hela träningssäsongen ute där ungdomarna får spela nattgolf. Nattgolfen kommer ske nu i veckan och det brukar bli ungefär ett hundratal ungdomar som är med. Börjar med grillning och när mörkret har fallit så går man ut och spelar golf med lysande bollar och markeringar som visar var hålen finns. Det kostar lite att anordna detta så vinstsumman kommer absolut komma till hands!

Vi kommer också göra en separat avslutning för våra duktiga tjejer. De kommer få åka till Sölvesborg på miniläger som avslutning på deras säsong.

Vad har ni för träningsstruktur?

För några år sedan kom en av våra tränare på att vi skulle ha olika levels, olika nivåer, i träningen för att få ungdomarna intresserade. Genom att klara olika moment, ungefär 4-5 stycken per nivå, får de klistra på en tumme upp på sin bricka med en viss färg på. När de klarar en bricka får de en ny med en annan färg som är nästa nivå.

Tanken med levling är att barn och ungdomar ska komma in i verksamheten och känna på tävlingsmoment utan att egentligen tävla mot andra, bara sig själva. Systemet ska sedan leda fram till att de får grönt kort, kommer ner i handikapp och till slut att de ska bli intresserad att börja tävla. Rätt många klubbar runt om i Sverige har tagit efter vårt system.

Vad gör de allra yngsta på golfträningar?

De allra yngsta är med på något som heter golfkul där barn mellan 6-8 år leker fram spelet med tennisbollar och annat. De står inte och tränar teknik eller spelar på allvar. Sen går de upp till juniorträning, breddträning, och där tränar de 1-2 gånger i veckan.

Några kommande tävlingar eller arrangemang?

Det sista nu är klubbmästerskap i helgen plus slutspel för Rookietouren som är för lite yngre ungdomar i hela Skåne. Det anordnas även någon slags vinter tour i Skåne för ungdomar där de kör några tävlingar tills det inte går att spela längre. Men det är inte så allvarligt, det är mer för att de ska komma ut och röra på sig, träffa folk och spela lite. I stort sett kommer det bli ett uppehåll för juniorerna inom kort.

Har ni någon träning under vintermånaderna?

Nu tar det stopp en månad vid lågsäsong men sen drar vi igång igen och då kör vi inomhusträning. Vi har en studio där man kan träna inomhus under vinterhalvåret. Beroende på nivå drar vissa igång igen i november/december och för andra är det februari ungefär.

Svante Hammarlund
Golfspelaren Svante Hammarlund.
Reportage: Svante Hammarlund i Teen Tour Elite Final

GJIPPISTORY FAKTA

Vinnaren september 2021: Kristianstads Golfklubb

Vinstsumma: 1500 kronor

Kristianstads Golfklubb var med i utlottningen genom att skicka in en artikel som publicerats på Gjippi under september månad. Kristianstads Golfklubb skrev artikeln med hjälp av “Artikelmall för tävling” som går att ladda ner på www.gjippi.se/bli-skribent. Utlottningen gjordes slumpmässigt bland de klubbar som blivit publicerade på sportnyheter.

Artikelinformation

Skriven av Gjippi

Uppdaterad

Detta är en artikel skriven av skribent. Gjippi ansvarar inte för innehållet.

Dela artikeln

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Länkar

Karta

[55.9236, 14.2736]/Kristianstads Golfklubb

Leaflet Web Map

Hittar du något som är inkorrekt?

Anmäl text och faktafel