ANNONS

Månadens Gjippistory vinnare: “Stort fokus på koordination”

Månadens Gjippistory augusti 2021 Kristianstad Taekwondo.

Vinnaren av Gjippistory för augusti månad 2021 är Kristianstad Taekwondo som i sin nya lokal tränar så unga som fyraåringar. Grundaren och huvudinstruktören Asif Zejnic delar med sig utav föreningens träningsupplägg, på vilket vis koordinationsträning är i fokus och vad vinstsumman kommer användas till.

Grattis ni blev månadens Gjippistory! Hur känns detta?

– Alltid roligt att vinna. Det känns bra och roligt, säger Asif Zejnic glädjefyllt.

Något du vet redan nu som vinstsumman kan behövas till?

– Vi har fått stöd för att driva verksamheten men det som behövs nu är utrustning. Nu har vi bland annat den helt nya barngruppen Peewee från 4-6 år som det behövs utrustning till. Alla mittsar och spadar som vi har är för stora för deras händer.

Några evenemang på gång?

– Nu till helgen åker vi till Svenska Cupen 1 med en kadett och en junior. Tyvärr så har vi sjukdom och konfirmationer som gör att inte hela laget kan vara med men till den första deltävlingen blir det då två deltagande. Kadetter är mellan 12-14 år och juniorer 14-17 år.

Den svenska elitserien består av tre cuper och ett SM. De fyra deltävlingarna ligger tillgrund för att samla poäng till att vara med i landslaget. För att få landslagsplatsen behövs några tillkommande moment klaras av.

Hur ser träningarna ut för era medlemmar?

– Vi följer barnens utveckling och börjar med mycket koordinationsträning genom lek med taekwondo. Vid förpuberteten introducerar vi lite lätt taekwondo-anpassade tekniker för styrka. Därefter bygger vi på med kondition och några fler bitar vid puberteten.

Taekwondo är inte alltid något för alla men om man varit här på introduktion eller grundläggande träning så kan man ta med sig viktiga kunskaper från vår klubb. Den koordinerade träningen vi lär ut är något man kan dra nytta av inom alla sporter.

Kristianstad Taekwondo träningslokal.
Kristianstad Taekwondo hittar ni i Galleria Boulevard Kristianstad på andra våningen mittemot Laserdome.
Reportage: Nytändning för Kristianstad Taekwondo i modern lokal

GJIPPISTORY FAKTA

Vinnaren augusti 2021: Kristianstad Taekwondo

Vinstsumma: 1500 kronor

Kristianstad Taekwondo var med i utlottningen genom att skicka in en artikel som publicerades på Gjippi. Kristianstad Taekwondo skrev artikeln med hjälp av “Artikelmall för förening” som går att ladda hem på www.gjippi.se/bli-skribent. Utlottningen gjordes slumpmässigt bland de klubbar som blivit publicerade på sportnyheter.

Artikelinformation

Skriven av Gjippi

Uppdaterad

Detta är en artikel skriven av skribent. Gjippi ansvarar inte för innehållet.

Dela artikeln

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Länkar

Karta

[56.0305, 14.1585]/Kristianstad Taekwondo

Leaflet Web Map

Hittar du något som är inkorrekt?

Anmäl text och faktafel