ANNONS

Nytändning för Kristianstad Taekwondo i modern lokal

Kristianstad Taekwondo träningslokal.

Kristianstad Taekwondo hittar ni i Galleria Boulevard Kristianstad.

Förra året innebar många utmaningar för Kristianstad Taekwondo men med ett stort engagemang från flera parter står nu en ny lokal klar. Den moderna kampsportsanläggningen ger fler möjligheter till god träningsmiljö. Nu till hösten satsar klubben på att utbilda sina tränare för en ännu bättre träningsupplevelse.

Vad inledde flytten till en ny lokal?

Året som har passerat är minst sagt ett annorlunda år med en pandemi som härjar. Vi inledde året (2020) med ökat medlemsantal, våra spelare kvalificeras till landslaget men allt stannar upp. Medlemsantal föll kraftigt och som så många andra idrottsföreningar fick vi kämpa för vår överlevnad i stället för att utveckla.

Tillsammans med våra yngre medlemmar med mig (Asif) i spetsen inledde vi ett projekt ”New Dojang”. Projektet uppkom genom s.k. (Lär)grupper där alla var överens om att skapa en förändring för att utveckla vår klubb.

Vad skiljer er nuvarande och dåvarande lokal?

Tidigare höll vi till i en gammal industrilokal på ca 110 kvm, en lokal vi tyckte var bra för uppstart av vår klubb men inte anpassad för den utveckling vi ville skapa. Vi behövde en större lokal för att kunna ta emot fler barn & ungdomar. Projektet innebär att tillsammans med våra medlemmar i åldern 7-16år hitta en lokal och anpassa den till vår verksamhet för att kunna ta emot fler barn och ungdomar.

1 juni 2021 fick vi tillgång till vår nya lokal i Galleria Boulevard. Då en tom (rå) butiksyta som två veckor senare stod klar inför årets kommunala sommarläger (C4-läger). Hela anläggningen är på 800 kvm fördelat på 400 kvm träningsyta, 300 kvm sociala ytor med reception och (inom kort) supportershop, 100 kvm kök, kontor och omklädningsrum.

Före och efter. Går att hitta på andra våningen mittemot Laserdome.

Vad är er vision framåt?

Genom utbildade instruktörer/ledare vill vi bidra till ett friskare samhälle. Vi tror på att fånga våra yngre medborgare i tidig ålder och lära dem vikten av att vara aktiva på rätt sätt. Vi förmedlar kunskaper som våra barn & ungdomar kan bära med sig även om de väljer en annan idrott/aktivitet än taekwondo.

Vår vision är att bli en ledande barn & ungdomsförening i Sverige.

Hur ska ni arbeta under hösten för att nå er vision?

Vi är fyra klubbar som ska träffas under kommande höst för att byta kunskap/erfarenhet och utbildas under ledning av Tommy Legind Mortensen. Utbildningen heter ITA – Sport performance education program och är en evidensbaserad utbildning som lyfter individen till en högre nivå. Vi gör denna gemensamma satsning för att höja kompetensen på våra instruktörer/ledare.

Tommy Legind Mortensson

Vad erbjuder ni och vem kan börja hos er?

Vår inriktning är olympisk taekwondo, en gren som är bred och passar de flesta åldrar oavsett nybörjare eller elit. Vi är en idrottsförening med utbildad instruktör som har lång erfarenhet för att leda/utveckla barn & ungdomar.

Vårt fokus är barn & ungdomar, här tränar flickor och pojkar i samma grupp. Vi har flest medlemmar i åldern 7-11år och nytt för denna termin är vår nya PeeWee grupp för barn 4-6 år. Vi har en ungdomsgrupp från 12 år och här tränar ett fåtal seniorer.

Hur jobbar ni för en god träningsmiljö?

Vi jobbar med mjuka värden som i grova drag innebär att ha kul med taekwondo och ge varandra mycket beröm. Metoden är effektiv, den hjälper individen att själv klara av de utmaningar som hen står inför. Vi tror på vårt sätt att utveckla individer, våra utvärderingar och resultat visar att vi är på rätt väg.

Vårt syfte är att lära våra barn och ungdomar rätt kunskaper om träning och varför det är viktigt med rörelse. Det gör att eleven kan bära med sig dessa kunskaper även om de väljer en annan idrott/aktivitet än taekwondo.

Några sista kommentarer?

Nu välkomnar vi alla våra befintliga och nya medlemmar till en fartfylld och rolig taekwondo termin i en av Sveriges modernaste kampsportsanläggning!

Vi lyckades med projektet ”New Dojang” tack vare hjälp från Sparbanksstiftelsen 1826, RF-SISU Skåne, sponsorer och alla ideella timmar från våra medlemmar, föräldrar och vänner.

Tack för att ni gjorde det möjligt:

 • Våra medlemmar, föräldrar och vänner.
 • Sparbanksstiftelsen 1826 – Östen Gunnarsson & Johanna Lindborg.
 • RF-SISU Skåne – Charlotte Karlsson & Emeli Kireborn.
 • Sparbanken Skåne – Jenny Davidsson, Zejad Zahirovic & Johan Räihä.
 • Galleria Boulevard – Linda Borgström.
 • Önne Trä- & Byggvaror – Patric Svensson.
 • Göingegolv AB – Håkan Alfonsson & Magnus Malm
 • Wallgårdsfärg – Jesper Ström.
 • Orderinvest – Kalle Salomonsson.
 • 1982 Hantverk AB – Christian Dahlen & Richard Reimerstam
 • Levins El – Johan Wångå & Henrik Wallin.
 • JKN Entreprenad AB -Johan Klarin Nilsson.
 • Studio 11 Printhouse – Kimme Persson.
 • Kagans Buss – Roger Börjesson.
 • Måleritjänst i Syd AB – Håkan Arvidsson
 • Kristianstad kommun (Kultur & Fritid) – Henrik Alvesson.

Artikelinformation

Skriven av läsarskribent

Kristianstad Taekwondo

Uppdaterad

Detta är en artikel skriven av skribent. Gjippi ansvarar inte för innehållet.

Dela artikeln

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Länkar

Karta

[56.0305, 14.1585] /Kristianstad Taekwondo

Leaflet Web Map

Hittar du något som är inkorrekt?

Anmäl text och faktafel