ANNONS

Regionstävling med rytm och smidighet

C4-gymnasterna Malin Harrysson, Emmalisa Olofsson och Evelina Svensjö.

Gymnasterna (från vänster) Malin Harrysson, Emmalisa Olofsson och Evelina Svensjö.

Söndagen 16 maj deltog C4-gymnasterna i en regional tävling i rytmisk gymnastik där vardera tävlanden framförde två olika program med redskap. De tävlade i tre olika klasser och redan om två helger väntar en riksserietävling där de ska visa upp sina färdigheter igen.

Den regionala tävlingen var på distans vilket innebär att varken domare eller andra klubbdeltagare var fysiskt närvarande. Samtliga klubbar live-sänder tävlingsbidragen som även familj och vänner kan ta del av. För C4-gymnasterna var det boll, käglor och band som stod i fokus.

I den fria klassen vilket gymnasterna tillhör innan de når junior eller senior-nivå deltog Emmalisa Olofsson, 12, med redskapen boll och band. Detta var Emmalisas första digitala tävling och även om hon tyckte det kändes nervöst så tyckte hon “det ändå gick helt okej” och det hon är mest nöjd med är hennes hopp i band-programmet. Till nästa tävling där hon ska framföra program med käglor och band vill hon fokusera på att förbättra sina kast.

– Ja det är en tävling om två veckor där jag ska tävla i käglor och band. Det känns bra. Jag behöver träna på käglor och jag hade velat förbättra kasten i båda programmen, säger Emmalisa

Malin Harrysson, 17, som tävlar sitt tredje år som senior, tävlade med redskapen boll och käglor. Även om hon kände att det inte var hennes bästa dag, med tanke på hennes ljumskskada, tar hon tillfället i akt och ser det som ett lärorikt ögonblick.

– Oftast är det de tävlingarna som man tappar som man lär sig mest ifrån. Då har jag ett mål till nästa tävling för då vet jag “Nu klara jag inte det”, då är det det jag jobbar på. Då blir det nästa tävlingsmål att jag ska sätta de sakerna, säger Malin

Till nästa tävling önskar hon att skadan blivit bättre och att hon då kan öka svårighetsgraden i programmet igen. Vid rikstävlingen är det boll, käglor och band som Malin ska tävla med. Tävlingen kommer vara online, vilket Malin finner förståeligt men menar att hon längtar tills det kan vara som innan när alla klubbar samlas.

– Det fungerar med digital tävling men det är mycket roligare att vara på plats och träffa andra från de andra klubbarna. Det blir en helt annan stämning med publik och sånt, säger Malin

Även junior-gymnasten Evelina, 13, känner som Malin att det är roligare att tävla borta då det gör tävlingskänslan mer påtaglig. Evelina tävlade med redskapen boll och käglor och hon menar att de framsteg hon gjort i sitt boll-program är hon nöjd med men vill mer. Inför nästa tävling är det boll och käglor som gäller igen och ytterligare en chans att framföra programmen.

– Jag tyckte det gick bra. Det gick bättre i boll än vad det gjorde i käglor. Men det har inte gått så jätte bra att köra boll men nu gick det faktiskt väldigt bra, så jag är nöjd över det, säger Evelina

Inför riksserietävlingen om två veckor är det övning av programmen som står på schemat för de flitiga C4-gymnasterna. För vissa innebär det byte av redskap och för andra gäller det enbart att finslipa på rörelserna. Med många uteblivna tävlingar under fjolåret på grund av pandemin är de är laddande inför en ny möjlighet att visa vad de går.

Artikelinformation

Skriven av Gjippi

Uppdaterad

Detta är en artikel skriven av skribent. Gjippi ansvarar inte för innehållet.

Dela artikeln

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Länkar

Karta

[56.032514, 14.166218]/C4-gymnasterna/ [56.0074, 14.1052]/Liviushallen

Leaflet Web Map

Hittar du något som är inkorrekt?

Anmäl text och faktafel