ANNONS

Svante Hammarlund i Teen Tour Elite Final

Svante Hammarlund

Efter bra prestationer i tidigare deltävlingar lyckades Svante Hammarlund ta sig till Teen Tour Elite finalen. Under helgen tävlade han mot landets bästa golfspelare 13-16 år på Göteborgs Golfklubb på en otroligt svårspelad bana.

Svante Hammarlund från Kristianstads GK har haft en stabil och jättebra säsong vilket ledde till en plats i finalen av Teen Tour. Han var en av 8 spelare från Skåne som kvalificerade sig vilket så klart kändes roligt och ett bra bevis på att all träning ger resultat. Under året har det främst varit de regionala tävlingarna på Teen Tour Future där Svante har spelat, men efter en seger i näst sista deltävlingen fick han även möjlighet att spela en deltävling på högsta nivån Teen Tour Elite.

Swedish Golfteam hade tagit hjälp av fd Europatour- och Ryder Cup-spelaren Niclas Fasth för att sätta upp banan på tuffast möjliga sätt. Det innebar riktigt svåra flaggplaceringar och straffande tjocka ruffar i syfte att främja taktiskt spel, men också i utbildningssyfte inför den dagen man tar sig ut till större tourer. På spelarmiddagen, kvällen innan tävlingen startade, informerade Landslagscoacherna spelarna kring tankarna om den tuffa banan och anledningarna till den.

”Banan var fin men riktigt tuff” säger Svante Hammarlund. ”Så fort man missade fairway bara en liten bit straffades man av tjocka ruffar. Greenerna var jättesnabba, och flaggorna var noga utplacerade för att göra det så svårt som möjligt för oss. Det var första gången jag tog mig till denna finalen och det var så klart jätteroligt att vara med. Jag hade problem med greenerna första dagen och är inte helt nöjd med scoren, men det blev bättre och sista dagens spel kändes riktigt bra” säger Svante.

Svantes score 77+75+71 räckte till en delad 12:e plats av de 27 som spelade finalen i Pojkar Yngre 13-16 år. Många lärdomar och erfarenheter rikare, och riktigt roliga dagar med de allra bästa spelarna i Sverige. En bra avslutning på en bra säsong helt enkelt!

Svante har precis börjat gymnasiet med golfinriktning på NIU i Kristianstad. Ytterligare någon tävling finns kvar nu i höst, sen tar vinterträningen vid för att förbereda inför en ännu bättre säsong nästa år.

TÄVLINGSFAKTA

Tävling: Teen Tour Final

Datum: 24-26 september

Plats: Göteborgs Golfklubb, Hovås

Arrangör: Svenska Golfförbundet

TEEN TOUR NIVÅER

First: Lokala tävlingar över hela landet.

Future: Regionala tävlingar.

Elite: Rikstävlingar som är tourens högsta nivå.

Artikelinformation

Skriven av läsarskribent

Sara Jelander

Uppdaterad

Detta är en artikel skriven av skribent. Gjippi ansvarar inte för innehållet.

Dela artikeln

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Länkar

Karta

[57.6136, 11.9322]/Göteborgs Golfklubb/[55.9236, 14.2736]/Kristianstad Golfklubb

Leaflet Web Map

Hittar du något som är inkorrekt?

Anmäl text och faktafel