ANNONS

Taekwondo växer så det knakar

Kristianstad Taekwondo miniorer.

Kristianstad Taekwondo miniorer fortsättningsgrupp.

Satsningen på Taekwondo i Kristianstad visar sig gynnsam och det är flera barn och ungdomar som fått upp ögonen för sporten.

— Jag är tacksam för de stöd vi fick från Sparbanksstiftelsen1826 och våra sponsorer, utan dem hade vi inte kunnat komma igång så snabbt, säger huvudinstruktören Asif Zejnic.

Kristianstad Taekwondo har sen i somras aktiverat närmare 1000 barn och de har femdubblat medlemsantalet. Idag har klubben fem grupper som leds av Asif och till sin hjälp har han även klubbens äldre ungdomar.

— Jag håller nio pass i veckan och Maja Vendel ansvarar för vår nya barngrupp. Vi flyttade till Gallerian för att kunna ta emot fler barn & ungdomar och det har vi lyckats med, säger Asif.

Den nya barngruppen PeeWee för barn i åldern 4-6 år tränar ett pass i veckan på lördagar. För miniorer, barn 7-11 år, berättar Asif att det finns två olika grupper. En grupp för nybörjare och en för dem som tränat ett tag. Nybörjare välkomnas tisdagar och fortsättningsgruppen måndagar och onsdagar.

Kristianstad Taekwondo miniorer träning.
Uppvärmning för minior-gruppen tillsammans med tränare Asif Zejnic.

— Kadetter 12-14 år har ökat i antal elever och extra roligt är att i denna grupp har vi vuxna som tränar tillsammans med ungdomarna och det funkar jättebra, säger Asif.

Avancerad taekwondo är för klubbens elever som satsar på taekwondo. De tävlar just nu på nationell nivå och kämpar för att kvalificera sig till landslaget.

Onsdagsträning för miniorer

På onsdagsträningen den 6 oktober var det grundträning som stod på schemat. Ett 20 tal miniorer står uppställda och redo för träning.

Träningen inleds med lek som uppvärmning och därefter fylls det på med olika övningar som förbereder eleven inför sin taekwondoträning.

— Idag är det grundträning och dagens övningar bygger på att eleven ska utföra flera moment samtidigt. Träningen utvecklar elevens koordination, balans och styrka, säger Asif.

Deltagarna Alva 11 år och Ellie 10 år har varit med sen lång tid tillbaka. De har båda tränat Taekwondo sen de va 6 år gamla och de är mycket nöjda med den nya lokalen.

— Det är jättefint och bättre än den gamla, säger Ellie.

De båda tjejerna är glada för att träffa kompisarna på träning och har Tornado, en snurrande vridpark, som favoritspark. Deras bälten blev de förtjänta under ett graderingstillfälle från i somras.

Gor 11 år och Hasan 10 år som också deltog på onsdagssträningen gillar båda framåtsparken Ap chagi. Gor har tränat med Kristianstad Taekwondo i en månad och Hasan har varit med i ungefär ett år. Tilde och Melissa 9 år gamla är båda nya till klubben och tycker redan det är härligt att komma till träningen för att träffa alla. De tycker att alla sparkar är roliga och är glada för att ha hittat sporten.

Under hösten är det flera aktiviteter, träningar, tävlingar och utbildningar som är inplanerade. Näst på tur är medlemsträff där alla i klubben får träffas.

Artikelinformation

Skriven av Gjippi

Uppdaterad

Detta är en artikel skriven av skribent. Gjippi ansvarar inte för innehållet.

Dela artikeln

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Länkar

Karta

[56.0305, 14.1585] /Kristianstad Taekwondo

Leaflet Web Map

Hittar du något som är inkorrekt?

Anmäl text och faktafel