ANNONS

Tilda Sandén laddad inför landskamper

Tilda Sandén Kristianstads DFF.

I mitten av september kommer 16-åriga Tilda Sandén spela med F16 fotbollslandslag. Extra mycket ser hon fram emot den kommande tysklandsmatchen och att de förhoppningsvis kvalar vidare i EM. Hennes vilja att i framtiden spela utomlands är påtaglig och engagemanget för att nå dit lyser starkt.

Tilda Sandén har spelat fotboll från fem års ålder och nu spelar hon som som forward i KDFF. Hon trivs ypperligt som målgörare hos klubben där hon spelat i ungefär 1,5 år. Efter många års träning tog hon sig till landslaget (F15) i fjol och nu är hon med i år igen (F16).

– Det känns jätteroligt, det är ett mål jag haft. Jag har velat vara med länge och nu när man väl är det så är det jätte skönt. Blir väldigt glad varje gång jag är med, det visar att man kommit någonstans, att man tränar.

Än så länge har landslaget spelat två landskamper och då mötte de Danmark och Island. Nu väntas träningsmatcher mot Tyskland och Norge innan de börjar spela kvalmatcherna till EM. Sandén ser fram emot båda mötena.

– Ja, det känns jättekul! Jag har en kompis i norska landslaget. Vi gick i samma klass i tre år så det ska bli kul att möta henne. Jag är jättetaggad, det ska bli kul att spela.

Tilda Sandén Kristianstads DFF.

Innan Sandén kom till Kristianstad spelade hon som innermittfältare i Perstorp, där hon är uppvuxen, och i Röke. Vägen till fotbollen fann hon genom sin fotbollsintresserade syster och föräldrar.

– Jag började träna och tyckte det var kul. Så bara fortsatte jag träna, det är superkul!

Hennes intresse för sporten sträcker sig bortom klubbträningar som hon har fyra gånger i veckan plus matcher. Hon läser även samhällsprogrammet på NIU i Hässleholm där hon kombinerar studierna med fotbollsträningar tre gånger i veckan.

För att orka nu och långt in i karriären har hon nu större fokus på styrketräning än vad hon haft tidigare. Allt för att hålla sig skadefri.

– Det är väl mest styrka just nu för jag har varit skadad ganska mycket. Jag är snabb men inte jätte stark, så det övar jag på nu. Tränar mycket styrka så jag kan hålla mig skadefri och spela som vanligt.

Utöver spel på plan tycker Sandén det bästa med fotboll är att “lära känna nya människor och ha en plats att utvecklas”. Hon gillar att göra mål och trivs bra i situationer där hon får visa sin förmåga. Framåt i karriären så är hennes mål att bli en så bra spelare som möjligt och spela utomlands.

– Om jag tänker långt fram så vill jag utvecklas i en så bra miljö som möjligt och komma så långt som möjligt. Göra många mål, säger Sandén glädjefyllt

FAKTA TILDA SANDÈN

Födelseår: 2005

Position: Forward

Klubb: Kristianstads DFF

Artikelinformation

Skriven av Gjippi

Uppdaterad

Detta är en artikel skriven av skribent. Gjippi ansvarar inte för innehållet.

Dela artikeln

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Länkar

Karta

[56.018, 14.138]/Kristianstads DFF

Leaflet Web Map

Hittar du något som är inkorrekt?

Anmäl text och faktafel